Google Doubleclick disabled due to cookie consent.
Facebook disabled due to cookie consent.
AddThis disabled due to cookie consent.

Sandwich met buikspek

Bereidingswijze

1. Marineer het spek met zeezout, jeneverbes, zwarte peper, laurier en knoflook en laat dit minstens drie dagen staan. Gaar het spek in een bak met zonnebloemolie, in de oven, op 100°C gedurende vier uur. Laat het vervolgens afkoelen en snijd het in mooie plakken op vingerdikte. Bak de plakken in een pan rustig krokant en
plaats op keukenpapier om droog te deppen. Een mooi alternatief is Zeeuws spek, deze is al gaar en op smaak. Ook pancetta is een heerlijk alternatief!

2. Was de sla en maak droog. Snijd de sla vervolgens in hele fijne reepjes en het gekookte ei in plakken.

3. Snijd het broodje open en besmeer deze aan beide binnenzijden met de American Garlic en beleg deze met de sla en ei.

4. Beleg het broodje met de dunne plakken spek, afgewisseld met de plakjes appel en garneer het geheel af met wat tuinkers. Serveer direct.

AddThis disabled due to cookie consent.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 meergranenbol
  • 100 g buikspek (verkrijgbaar bij de lokale slager)
  • 25 g ijsbergsla
  • ½ appel, in dunne plakjes
  • 1 gekookt ei
  • 10 g tuinkers
  • 40 ml Wild Bill American Garlic

Bereidingstijd

clock

04 urr 30 minuten